Moderna CEO’su Bancel: Salgın 1 yılda bitecek
Moderna CEO’su Bancel: Salgın 1 yılda bitecek
Koronavirüse karşı aşı geliştiren ABD Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel, salgının sonuyla ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu. Bancel, önümüzdeki yılın ortasına kadar dünyadaki herkesi aşılamaya yetecek kadar dozun bulunacağını ve salgının bir yıl içinde sona ereceğini öne sürdü.

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan koronavirüs, dünya genelinde 230 milyon kişiye bulaştı ve 4,7 milyondan fazla insanı öldürdü. Salgın salgını ve virüsü deşifre etme çabaları sürerken uzmanlar bu krizden çıkmanın en önemli yolunun aşılanmadan geçtiğini söylüyor.
Virüse karşı aşı geliştiren şirketlerden ABD merkezli Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel, salgının sona ereceği konusunda çarpıcı bir tahminde bulundu. İsviçre’de yayınlanan Neue Zürcher Zeitung’a konuşan Bancel, aşı üretim kapasitelerinin arttığını ve salgının bir yıl içinde sona erebileceğini söyledi.
Bancel, “Son 6 ayda endüstri genelindeki üretim kapasitesindeki büyümeye bakarsanız, gelecek yılın ortasına kadar dünyadaki herkesi aşılamak için yeterli doz mevcut olacak” dedi. Bebeklerin aşıları da yakında başlayacak” dedi.
“Grip gibi”
Bancel, “Aşı olmayan herkes kendiliğinden bağışıklık kazanır” diyor, “çünkü Delta varyantı çok bulaşıcıdır. Bir noktada grip gibi olacak. Aşı yaptırarak veya aşısız hastalanma riskini alarak güzel bir kış geçirebilirsiniz. Belki hastane tedavisine yol açar” dedi.
Hayatın normale dönmesi için 2022’nin ikinci yarısına işaret eden Bancel, “Bugünden itibaren konuşursak önümüzde 1 yıl olduğunu varsayabiliriz” dedi.